Przejdź do menu głównego | Przejdź do podmenu | Przejdź do treści
ZAPYTANIE OFERTOWE
I. Zamawiający:
Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej
Departament Dialogu i Partnerstwa Społecznego
ul. Nowogrodzka 1/3/5
00-513 Warszawa
II. Przedmiot zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dla 50 uczestników organizowanego przez Departament Dialogu i Partnerstwa Społecznego MRPiPS dwudniowego szkolenia dla mediatorów z listy prowadzonej przez ministra właściwego do spraw pracy „Układy zbiorowe pracy i inne porozumienia zbiorowe – wybrane zagadnienia”, które odbędzie się w dniach 2 -3 czerwca 2016 r. w siedzibie Centrum Partnerstwa Społecznego „Dialog” przy ul. Limanowskiego 23 w Warszawie
Planowana liczba osób objętych usługą – do 50 osób
Termin wykonania usługi:2-3.VI.2016 r.
Zajęcia rozpoczną się w dn. 02.06. 2016 r. o godz. 11:00, a zakończą w dniu 03.06.2016 r. o godz. 13:00.
III. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
Wykonawca usługę cateringową wykona według planu określonego przez Zamawiającego dla uczestników szkolenia:
02.06.2016 r.
- obiad (do 50 osób) w formie bufetu obejmującego: 1 zupa, 1 danie mięsne, 1 danie rybne, 1 danie jarskie, deser, 2 soki;
- uroczysta kolacja (do 50 osób) w formie bufetu (z jednym ciepłym daniem – z wyłączeniem zupy, przystawkami na zimno i na ciepło)
- 3 przerwy kawowe (do 50 osób) – kawa, herbata, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki, ciasteczka deserowe.
03.06.2016 r.
- śniadanie ( 30 osób) w formie bufetu (wędliny, sery żółte i biały, warzywa, pieczywo mieszane, masło, dżem, płatki śniadaniowe herbata, kawa, mleko, jogurt, z przynajmniej jednym ciepłym daniem)
- lunch (do 40 osób) w formie bufetu: 1 zupa, 1 danie jarskie, 1 danie mięsne, 1 danie rybne, 2 soki;
- 2 przerwy kawowe (do 50 osób) - kawa, herbata, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki, ciasteczka deserowe .
Ponadto usługa obejmować będzie również:
- nakrycie i dekorację stołów,
- zastawę stołową,
- obsługę kelnerską,
- transport własny,
- uprzątnięcie sprzętu cateringowego po serwowanym posiłku.
Szczegółowy harmonogram podań przedstawiony zostanie wybranej firmie cateringowej.
IV. Informacje ogólne
V. Kryteria oceny przedstawionej oferty:
A) cena (A)
waga kryterium – 100%
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1. skontaktowania się z Oferentami w celu uzupełnienia lub doprecyzowania ofert,
2. odpowiedzi tylko na wybraną ofertę,
oraz
3. negocjacji warunków po wyborze oferty,
4. odstąpienia od niniejszego zamówienia bez podania przyczyny,
5. pozostawienia postępowania bez wyboru oferty.
Ponadto informujemy, że zawieramy umowy na podstawie wzorów umów stosowanych w Ministerstwie.
VI. Sposób i termin składania ofert:
Zainteresowane podmioty proszone są o złożenie oferty, drogą elektroniczną –– na załączonym Formularzu ofertowym wraz z propozycją menu –– na adres: , do dnia 19 maja 2016 r., do godz. 20:00.
Jednocześnie prosimy o podawanie cen brutto i netto z uwzględnieniem obowiązku zastosowania właściwej stawki VAT. Stosownie bowiem do § 3 ust. 1 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 23 grudnia 2013 r. w sprawie towarów i usług, dla których obniża się stawkę podatku od towarów i usług, oraz warunków stosowania stawek obniżonych (Dz. U. z 2013 r. poz. 1719) stawkę podatku wymienioną w art. 41 ust. 1ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (23%) obniża się do wysokości 8% m.in. towarów i usług wymienionych w załączniku do rozporządzenia. W załączniku do rozporządzenia Lista Towarów i Usług, dla Których Obniża Się Stawkę Podatku Do Wysokości 8% pozycja 7, III Usługi wymienia się Usługi związane z wyżywieniem, z wyłączeniem sprzedaży napojów, przy przygotowywaniu których jest wykorzystywany napar z kawy lub herbaty, niezależnie od udziału procentowego tego naparu w przygotowywanym napoju, napojów bezalkoholowych gazowanych, wód mineralnych, innych towarów w stanie nieprzetworzonym opodatkowanych stawką, o której mowa w art. 41 ust. 1ustawy.
Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
VII. Zamawiający nie wnosi przedpłat.
Warszawa, dnia 12 maja 2016 r.
Strona internetowa współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego