Przejdź do menu głównego | Przejdź do podmenu | Przejdź do treści
ZAPYTANIE OFERTOWE
I. Zamawiający:
Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej
Departament Dialogu i Partnerstwa Społecznego
ul. Nowogrodzka 1/3/5 00-513 Warszawa
II. Przedmiot zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dla 35 uczestników organizowanego przez Departament Dialogu i Partnerstwa Społecznego MRPiPS szkolenia, które odbędzie się w dniach 9-11.05.2016 r. w siedzibie Centrum Partnerstwa Społecznego „Dialog” przy ul. Limanowskiego 23 w Warszawie.
Planowana liczba osób objętych usługą – 35 osób
Termin wykonania usługi: 9-11.05.2016 r. Realizacja usługi cateringowej rozpocznie się w dniu 9 maja 2016 r. o godz. 18:00 - kolacją i zakończy się w dniu 11 maja 2016 r. – obiadem.
III. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
Wykonawca usługę cateringową wykona według Harmonogramu określonego przez Zamawiającego:
09.05.2016 r.
18:00 – 19:00 – kolacja – 30 osób - w formie bufetu szwedzkiego (wędliny, sery żółte i biały, warzywa, sałatki, pieczywo mieszane, masło, dżem, herbata, kawa, mleko) z przynajmniej jednym ciepłym daniem
10.05.2016 r.
8:00 – 8:30 – śniadanie – 30 osób – w formie bufetu szwedzkiego (wędliny, sery żółte i biały, warzywa, pieczywo mieszane, masło, dżem, płatki śniadaniowe herbata, kawa, mleko, jogurt) z przynajmniej jednym ciepłym daniem
8:30 – przerwa kawowa na sali szkoleniowej – 35 osób – kawa, herbata, mleko, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki, ciasteczka drobne deserowe lub ciasto własnego wypieku)
11:00 – 11:15 przerwa kawowa na sali szkoleniowej – uzupełnienie
15.00 – 15.15 przerwa kawowa na sali szkoleniowej - uzupełnienie
12:45– 13:30 – obiad – 35osób – zupa (1 rodzaj), drugie danie mięsne, danie jarskie, kompot, deser
18:00 – kolacja – 35 osób – w formie bufetu szwedzkiego (wędliny, sery żółte i biały, warzywa, sałatki, pieczywo mieszane, masło, dżem, herbata, kawa, mleko) z przynajmniej jednym ciepłym daniem
11.05.2016 r.
8:00 – 8:30 śniadanie – 30 osoby - w formie bufetu szwedzkiego (wędliny, sery żółte i biały, warzywa, pieczywo mieszane, masło, dżem, płatki śniadaniowe herbata, kawa, mleko, jogurt) z przynajmniej jednym ciepłym daniem
8:30 - przerwa kawowa na sali szkoleniowej – 35 osób – kawa, herbata, mleko, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki, ciasteczka drobne deserowe lub ciasto własnego wypieku)
10:45 – 11:00 – przerwa kawowa na sali szkoleniowej - uzupełnienie
13:00 – obiad – 35 osób – zupa (1 rodzaj), drugie danie mięsne, danie jarskie, kompot, deser
Ponadto usługa obejmować będzie również:
IV. Informacje ogólne
1. Zamówienie za usługę cateringową w trakcie przedmiotowego szkolenia będzie realizowane poniżej ustawowego progu 30.000 EURO (zgodnie z ustawą - Prawo zamówień publicznych do ww. zamówienia nie stosuje się przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych). Niniejsze zapytanie nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu cywilnego oraz nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy – Prawo zamówień publicznych.
2. Niniejsze zapytanie ofertowe nie stanowi zobowiązania Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej do zawarcia umowy.
3. Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej może odstąpić od podpisania umowy bez podania uzasadnienia swojej decyzji.
V. Kryteria oceny przedstawionej oferty:
A) cena (A)
waga kryterium – 100%
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1. skontaktowania się z Oferentami w celu uzupełnienia lub doprecyzowania ofert,
2. odpowiedzi tylko na wybraną ofertę,
oraz
3. negocjacji warunków po wyborze oferty,
4. odstąpienia od niniejszego zamówienia bez podania przyczyny,
5. pozostawienia postępowania bez wyboru oferty. Ponadto informujemy, że zawieramy umowy na podstawie wzorów umów stosowanych w Ministerstwie.
VI. Sposób i termin składania ofert:
Zainteresowane podmioty proszone są o złożenie oferty, drogą elektroniczną –– na załączonym Formularzu ofertowym –– na adres: wioletta.ziegler@mrpips.gov.pl, barbara.waszkiewicz@mrpips.gov.pl do dnia 21 kwietnia 2016 r., do godz. 20:00.
Jednocześnie prosimy o podawanie cen brutto i netto z uwzględnieniem obowiązku zastosowania właściwej stawki VAT. Stosownie bowiem do § 3 ust. 1 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 23 grudnia 2013 r. w sprawie towarów i usług, dla których obniża się stawkę podatku od towarów i usług, oraz warunków stosowania stawek obniżonych (Dz. U. z 2013 r. poz. 1719) stawkę podatku wymienioną w art. 41 ust. 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (23%) obniża się do wysokości 8% m.in. towarów i usług wymienionych w załączniku do rozporządzenia. W załączniku do rozporządzenia Lista Towarów i Usług, dla Których Obniża Się Stawkę Podatku Do Wysokości 8% pozycja 7, III Usługi wymienia się Usługi związane z wyżywieniem, z wyłączeniem sprzedaży napojów, przy przygotowywaniu których jest wykorzystywany napar z kawy lub herbaty, niezależnie od udziału procentowego tego naparu w przygotowywanym napoju, napojów bezalkoholowych gazowanych, wód mineralnych, innych towarów w stanie nieprzetworzonym opodatkowanych stawką, o której mowa w art. 41 ust. 1 ustawy.
Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
VII. Zamawiający nie wnosi przedpłat.
Warszawa,15.04.2016
Strona internetowa współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego